Finanční analýza v pojišťovnictví - Novák, Michal; Kislingerová, Eva, 1950-; Kuberová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá metodami finanční analýzy v pojišťovnictví s následnou aplikací vybraných metod a přístupů na společnosti Komerční pojišťovna, a.s. Finanční analýza je směřována z pohledu vlastníka. Teoretická část je věnována deskripci finanční analýzy se zaměřením na pojišťovnictví. Praktická část je určena pro aplikaci metod finanční analýzy a porovnání zkoumané pojišťovny s odvětvím a konkurencí.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; pojišťovnictví; finanční analýza; diplomové práce; insurance; financial analysis; master's theses