Finančná analýza spoločnosti Rudolf Jelínek, a.s. - Bujalková, Jana (2009)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Rudolf Jelínek, a.s. v období let 2003-2007. Z pohledu externího uživatele hodnotím finanční pozici podniku na základě veřejně dostupných zdrojů. Práce je rozdělená do dvou základních částí - metodické a aplikační části. V metodické části jsou představena teoretická východiska finanční analýzy. V aplikační časti se zaměřuji na výpočet jednotlivých ukazatelů, na jejichž základě vyhodnotím finanční situaci v analyzované společnosti.