Dopady hospodářské krize na obchodní vazby mezi ČR a ČLR - Mandinec, Jiří (2009)
Cílem bakalářské práce je analyzovat vývoj vzájemného obchodu České republiky a ČLR v letech 1990-2008 s hlavním zaměřením na období po roce 2000, a stanovením dopadů světové hospodářské krize objem a komoditní strukturu vzájemného obchodu. Práce je rozdělena do pěti kapitol. V první části se nachází obecná charakteristika ČLR. Druhá kapitola popisuje počátky a vývoj obchodních vztahů ČR a ČLR až do roku 2000. Páteří celé práce jsou kapitoly 3 a 4, ve kterých je provedena analýza obchodní bilance v letech 2000-2008 a zároveň stanoveny možné dopady aktuální hospodářské krize na obchodní vazby ČR a ČLR. Na závěr práce je naznačeno jakým směrem by se vztahy mohly v budoucnosti ubírat se zaměření na perspektivní oblasti vzájemné obchodní výměny obou států.