Vstup Vietnamu do WTO - Duong, Minh Vuong; Gullová, Soňa, 1954-; Laschoberová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřená na vývoj Vietnamu z centrálně plánované ekonomiky do tržního hospodářství. Práce je rozdělená do 7 kapitol a tematicky do dvou částí. První část se zabývá průběhem reformy "Doi Moi", která stojí za ekonomickým úspěchem Vietnamu. Vliv ekonomických reforem úzce souvisí s vstupem Vietnamu do WTO. Doi Moi přispěla k akceleraci ekonomiky a snižování chudoby v mnoha oblastech venkova. Druhá část patří proceduře vstupu Vietnamu do WTO a výhodám i nástrahám, které členství přináší. Reforma Doi Moi a samotný vstup Vietnamu do WTO je úzce spojen díky změnám, které měly nastartovat ekonomiku válkou zdevastované země. Vstup Vietnamu do WTO je pro poměrně chudou zem je bezpochyby úspěchem. Tímto krokem dokázala vietnamská vláda splnit vytyčené cíle již od prvních kroků reformy Doi Moi.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Vietnam; bakalářské práce; Vietnam; bachelor's theses