Obraz Američana a USA v komunistické propagandě 1951-1952 - Brejchová, Pavla (2009)
V první kapitole jsou popsány mezistátní vztahy Československa a Spojených států v letech 1918 - 1952. Ve druhé kapitole je popsán československý stalinismus a úloha propagandy v komunistickém totalitním režimu. Ve třetí kapitole je pak popsána situace ve Spojených státech a tehdejší americké pojetí demokracie. Hlavní částí práce je pak analýza dobového tisku a porovnání zdeformovaných informací s realitou.