Obraz Američana a USA v komunistické propagandě 1951-1952 - Brejchová, Pavla; Rataj, Jan, 1951-; Houda, Přemysl, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V první kapitole jsou popsány mezistátní vztahy Československa a Spojených států v letech 1918 - 1952. Ve druhé kapitole je popsán československý stalinismus a úloha propagandy v komunistickém totalitním režimu. Ve třetí kapitole je pak popsána situace ve Spojených státech a tehdejší americké pojetí demokracie. Hlavní částí práce je pak analýza dobového tisku a porovnání zdeformovaných informací s realitou.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; stalinismus; propaganda; bakalářské práce; Stalinism; propaganda; bachelor's theses