Pracovní teorie hodnoty - Obdržálek, Jakub; Šťastný, Dan, 1974-; Kadeřábková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce mapuje vývoj myšlenek, které vyústily ve formulaci pracovní teorie hodnoty a chronologicky uvádí jednotlivé osobnosti, kterým jsou konkrétní elementy této teorie přisuzovány a jejich reflexi v odborné literatuře. Cílem práce je poukázat na přínos Ibn Khalduna a Benjamina Franklina, jež vyslovil pracovní teorii hodnoty dříve než její obecně uznávaný autor David Ricardo. Nakonec se práce zabývá i pracovní teorií hodnoty Karla Marxe a poskytuje tak ucelený pohled na vznik této teorie z pohledu dějin ekonomického myšlení.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses