Integración de América Latina - Řeřichová, Michaela; Hlavičková, Vlasta, 1943-; Gullová, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se věnuje integračním snahám v Latinské Americe. První část práce se zaměřuje na zónu volného obchodu Free Trade Area of the Americas (FTAA), repektive na důvody, které způsobily neúspěch tohoto projektu. Druhá část se zabývá právě vznikající Unii Jihoamerických států (Unión de las Naciones Suramericanas - UNASUR), motivy jejího vytvoření a analýzou tohoto nového ekonomického bloku. Třetí část nastiňuje současnou politickou situaci, která významnou měrou ovlivňuje proces budování UNASUR.
Vedoucí práce: Vlasta Hlavičková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Latinská Amerika; diplomové práce; Latin America; master's theses