Vývoj zahraničního obchodu ČR s latinskoamerickými zeměmi, vůči nimž jsou uplatňovány teritoriální preference - Černohousová, Dana (2009)
Cílem této práce je analýza čtyřech prioritních zemí - Brazílie, Mexiko, Argentina, Chile - a poukázat na jejich perspektivu pro ČR. V práci se zabývám jejich společnými i odlišnými charakteristikami, vývojem zahraničního obchodu s ČR, smluvním základem, objemem a komoditní strukturou dováženého či vyváženého zboží, perspektivními položkami obchodu, slabými a silnými stránkami latinskoamerického trhu a jeho příležitosti a hrozby pro české podniky.