Vývoj zahraničního obchodu ČR s latinskoamerickými zeměmi, vůči nimž jsou uplatňovány teritoriální preference - Černohousová, Dana; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Laschoberová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této práce je analýza čtyřech prioritních zemí - Brazílie, Mexiko, Argentina, Chile - a poukázat na jejich perspektivu pro ČR. V práci se zabývám jejich společnými i odlišnými charakteristikami, vývojem zahraničního obchodu s ČR, smluvním základem, objemem a komoditní strukturou dováženého či vyváženého zboží, perspektivními položkami obchodu, slabými a silnými stránkami latinskoamerického trhu a jeho příležitosti a hrozby pro české podniky.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses