Finančná analýza spoločnosti OTMA - Sloko, s.r.o. - Kováčik, Matej (2009)
Cílem mé bakalářské práce s názvem "Finanční analýza společnosti OTMA - Sloko, s.r.o." je zhodnotit z pohledu externího analytika její finanční zdraví, postavení na trhu a budoucí vývoj a směřování společnosti. Pro daný účel použiju hlavně mně dostupné zdroje, a to účtovní uzávěrky za roky 2003 až 2007 a výroční zprávy. Společnost OTMA - Sloko, s.r.o. je divizí popřední české potravinářské firmy HAMÉ, která se zaobírá výrobou trvanlivých i chlazených potravin. Celkově možno hodnotit výsledek finanční analýzy společnosti OTMA - Sloko, s.r.o. pozitivně. Je potřeba se dívat na uvedené výsledky v rámci širších souvislostí, tj. z pohledu vnějšího ekonomického prostředí a celkové situace na trhu s potravinářskými komoditami.