Audit v počítačovém prostředí - Heger, Martin (2009)
Práce ukazuje rizika a možnosti auditu účetní závěrky vyplývající z počítačového prostředí. Nejdříve popisuje obecné principy auditu a jeho legislativní vymezení. Pro základní orientaci se práce věnuje novým trendům IS/ICT z pohledu účetnictví. V návaznosti k nim popisuje různé přístupy auditorů k počítačovému prostředí. Hlavní část práce se zaměřuje na počítačem podporované techniky auditu(CAATTs), které mohou auditoři v závislosti na svém přístupu využívat.