Audit v počítačovém prostředí - Heger, Martin; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce ukazuje rizika a možnosti auditu účetní závěrky vyplývající z počítačového prostředí. Nejdříve popisuje obecné principy auditu a jeho legislativní vymezení. Pro základní orientaci se práce věnuje novým trendům IS/ICT z pohledu účetnictví. V návaznosti k nim popisuje různé přístupy auditorů k počítačovému prostředí. Hlavní část práce se zaměřuje na počítačem podporované techniky auditu(CAATTs), které mohou auditoři v závislosti na svém přístupu využívat.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; audit; diplomové práce; accounting; auditing; master's theses