Vliv informatizace na kulturní formování znalostí - Štefán, Ladislav (2009)
Tato teoretická práce se soustředí na aspekty, kterými kultura ovlivňuje informační a komunikační technologie a také naopak. V rámci životního cyklu informačního systému se pokusíme identifikovat problematické oblasti kulturních vlivů a nalézt k nim v hodná teoretická východiska. Zaměření první části tematizuje základní pojmy informace a znalosti s přihlédnutím na sociokulturní aspekty informačních a komunikačních technologií. V druhé části práce se pokusíme stanovit problematické či přínosné oblasti vlivu kultury v rámci životního cyklu informačního systému. Východiskem pro ověření či vyvrácení našich předpokladů budou dostupné studie na toto téma z elektronických zdrojů.