Vliv informatizace na kulturní formování znalostí - Štefán, Ladislav; Rosický, Antonín, 1943-; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato teoretická práce se soustředí na aspekty, kterými kultura ovlivňuje informační a komunikační technologie a také naopak. V rámci životního cyklu informačního systému se pokusíme identifikovat problematické oblasti kulturních vlivů a nalézt k nim v hodná teoretická východiska. Zaměření první části tematizuje základní pojmy informace a znalosti s přihlédnutím na sociokulturní aspekty informačních a komunikačních technologií. V druhé části práce se pokusíme stanovit problematické či přínosné oblasti vlivu kultury v rámci životního cyklu informačního systému. Východiskem pro ověření či vyvrácení našich předpokladů budou dostupné studie na toto téma z elektronických zdrojů.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; kultura; diplomové práce; culture; master's theses