Lokální politika na úrovni obce - Vroblová, Petra (2009)
Tématem bakalářské práce je analýza lokální politiky na úrovni obce ve vztahu k fondům Evropské unie. Práce se skládá ze dvou částí. První poskytuje přehled o současných fondech Evropské unie a operačních programech, v rámci kterých mohou subjekty žádat o dotaci z EU. Druhá, analytická část práce aplikuje teoretické poznatky na tři konkrétní projekty realizované ve městě Uherský Brod. Cílem práce je analýza stranických zájmů v procesu alokace evropských finančních prostředků v rámci lokální politiky města.