Rekonstrukce státu v Iráku - Strnadová, Tereza; Lipka, David; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je zjistit, proč je rekonstrukce Iráku neúspěšná. Na začátku jsou zmíněny předchozí režimy jako výchozí podmínky pro tento proces. Nejprve se zabývá demokratizací Iráku, která je hlavním smyslem obnovy. Jejími stinnými stránkami a otázkou, zda je vůbec aplikovatelná na Irák. Dále práce popisuje překážky bránící rekonstrukci. Následují chyby, které se v průběhu rekonstrukce staly. Zjištění těchto negativních efektů zodpovídá na základní otázku. V závěru jsou různá doporučení, která by měla vést k obratu rekonstrukce v úspěšný proces.
Vedoucí práce: David Lipka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; ropný průmysl; demokracie; Irák; diplomové práce; petroleum industry; democracy; Iraq; master's theses