Podnikatelské prostředí, obchodní zvyklosti a kulturní specifika Thajska - Chačaturov, Robert (2009)
Diplomová práce zkoumá podnikatelské prostředí, obchodní zvyklosti a kulturní specifika Thajska. První kapitola uvádí obecné informace o zemi (geografii, historii, náboženství, politické situaci) a popisuje zvláštnosti obchodního jednání. Druhá kapitola se zabývá vývojem makroekonomických ukazatelů v kontextu globální ekonomické krize, stavem zahraniční politiky a charakterem místního podnikatelského prostředí. Třetí kapitola je věnována ekonomické spolupráci Thajska s Českou republikou, mapuje jejich bilaterální vztahy a na základě dotazníkového šetření uvádí konkrétní zkušenosti českých firem na thajském trhu. V závěru práce je zpracována SWOT analýza thajského podnikatelského prostředí ve vztahu k českým ekonomickým subjektům.