Podnikatelské prostředí, obchodní zvyklosti a kulturní specifika Thajska - Chačaturov, Robert; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Kříž, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce zkoumá podnikatelské prostředí, obchodní zvyklosti a kulturní specifika Thajska. První kapitola uvádí obecné informace o zemi (geografii, historii, náboženství, politické situaci) a popisuje zvláštnosti obchodního jednání. Druhá kapitola se zabývá vývojem makroekonomických ukazatelů v kontextu globální ekonomické krize, stavem zahraniční politiky a charakterem místního podnikatelského prostředí. Třetí kapitola je věnována ekonomické spolupráci Thajska s Českou republikou, mapuje jejich bilaterální vztahy a na základě dotazníkového šetření uvádí konkrétní zkušenosti českých firem na thajském trhu. V závěru práce je zpracována SWOT analýza thajského podnikatelského prostředí ve vztahu k českým ekonomickým subjektům.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Thajsko; diplomové práce; Thailand; master's theses