Analýza trhu s aplikacemi a technologiemi APS/SCM - Prášil, Zdeněk (2009)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zachycení současného světového trhu s technologiemi a aplikacemi APS/SCM tedy advanced planned scheluding/supply chain management (systémy pro pokročilé plánování / řízení dodavatelských řetězců). V první části je APS/SCM popsáno v teoretické rovině. Tedy co to vlastně je, o co se v něm jedná a jaké mohou být přínosy a dopady na podniky. Další část práce je již zaměřena na samotný trh s APS/SCM a rozložení sil na tomto trhu samotném. Zde je zanalyzována jak poptávka, tak i nabídka na tomto segmentu trhu. V poslední části jsou stručně popsány řešení, které nabízejí největší světoví hráči v daném oboru.