Finanční analýza České pojišťovny - Tichá, Michaela (2009)
Diplomová práce pojednává o finanční analýze zpracované na základě údajů z výroční zprávy a účetní závěrky. První část je zaměřena na popis metod finanční analýzy a typických ukazatelů pro pojišťovny. V druhé části práce je prakticky provedena finanční analýza České pojišťovny,a.s.