Komunistická propaganda v období února 1948 - Černá, Veronika (2009)
Práce se zabývá komunistickou propagandou v období převzetí moci komunisty v Československu v únoru roku 1948. První kapitola popisuje postavení Komunistické strany Československa v kulturní, informační a mediální sféře v poválečném období. Druhá kapitola zachycuje vývoj komunistické propagandy v letech 1945-1948 a jednotlivá aktivizační témata. Jejich obsah konkretizuje na základě článků z Rudého práva. V závěru se tato práce snaží zachytit vyústění daných témat v kampaních v únoru 1948 a předkládá, že došlo k jejich využití pro manipulaci a mobilizaci československých, ale především českých občanů.