Organizace a řízení vybraného ubytovacího zařízení - Tasci, Iulia (2009)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat a zhodnotit způsob řízení hotelu a organizace jeho činností. V první části bakalářské práce jsou vymezeny základní pojmy v oblasti řízení hotelem, v jednotlivých podkapitolách je rozebrán historický vznik, klasifikace hotelů a způsobů řízení, také jsou vyjmenovány služby hotelu a jejich význam. Ve druhé části je prostudováno praktické použití způsobů řízení ve vybraném hotelovém podniku, je provedena analýza organizaci a řízení a navrhnuto několik rad pro zlepšení činnosti hotelu. V poslední části práce je rozebrán podrobný postup pro zakládání hotelu jak z právního, tak i z ekonomického pohledu. Je to jakési shrnutí poznatků získaných během studia a během provádění analýzy organizaci úspěšného hotelu.