Česko-egyptská vzájemná obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Šlégrová, Lucie (2009)
V první kapitole uvádím základní informace o Egyptě - jeho geografickou polohu, politický systém, historii a členství EAR v mezinárodních organizacích. Druhá kapitola se zabývá egyptskou ekonomikou (HDP, inflace, nezaměstnanost) a také zahraničním obchodem EAR. Ve třetí kapitole popisuji česko-egyptské vztahy. Dále analyzuji proexportní strategii ČR a egyptský trh - jeho silné a slabé stránky, příležitosti a možné hrozby pro české exportéry. Poslední kapitola je zaměřena na kulturu a kulturní odlišnosti. Čtenář zde nalezne i informace o Hofstedeho teorii.