Česko-egyptská vzájemná obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Šlégrová, Lucie; Müllerová, Františka, 1948-; Soňa, Gullová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V první kapitole uvádím základní informace o Egyptě - jeho geografickou polohu, politický systém, historii a členství EAR v mezinárodních organizacích. Druhá kapitola se zabývá egyptskou ekonomikou (HDP, inflace, nezaměstnanost) a také zahraničním obchodem EAR. Ve třetí kapitole popisuji česko-egyptské vztahy. Dále analyzuji proexportní strategii ČR a egyptský trh - jeho silné a slabé stránky, příležitosti a možné hrozby pro české exportéry. Poslední kapitola je zaměřena na kulturu a kulturní odlišnosti. Čtenář zde nalezne i informace o Hofstedeho teorii.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses