Dopady rýchleho rastu ekonomiky na životné prostredie Číne - Baluchová, Daniela; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Čínsky hospodářský zázrak je více než působivý. Práce se zabírá faktory, které ovlivnili vývoj ekonomické situace v posledních letech. Snaží se poukázat na spojitost mezi vysokým tempem hospodářského rastu a vážně se zhoršujícím stavem životního prostředí, zvlášť znečistění ovzduší. Čínská vláda v poslední době přijímá přísná opatření s cílem zmírnit negativní dopady znečištění na životní úroveň obyvatelstva. Je zřejmé, že otázky týkající se životního prostředí se musí řešit v rámci mezinárodní spolupráce. Práce rozebírá některé bilaterální a regionální dohody jako i multilaterální závazky Čínské lidové republiky.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; skleníkové plyny; ochrana životního prostředí; bakalářské práce; greenhouse gases; environmental protection; bachelor's theses