Vonkajšia ekonomická rovnováha Slovenskej republiky - Böhmerová, Petra (2009)
Tato práce pojednává o vnější ekonomické rovnováze Slovenské republiky. Úvodní část je věnována teorii platební bilance se zaměřením na její strukturu a vyrovnávací mechanizmy. Součástí je také teorie měnového kurzu. Hlavní část práce analyzuje vnější ekonomickou rovnováhu Slovenska rozborem platebních bilancí mezi lety 2000 až 2008. Pozornost je věnována vývoji jednotlivých sald během daného období. Práce obsahuje také analýzu zahraniční zadluženosti a mezinárodní investiční pozice SR.