Vonkajšia ekonomická rovnováha Slovenskej republiky - Böhmerová, Petra; Žamberský, Pavel; Adámková, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce pojednává o vnější ekonomické rovnováze Slovenské republiky. Úvodní část je věnována teorii platební bilance se zaměřením na její strukturu a vyrovnávací mechanizmy. Součástí je také teorie měnového kurzu. Hlavní část práce analyzuje vnější ekonomickou rovnováhu Slovenska rozborem platebních bilancí mezi lety 2000 až 2008. Pozornost je věnována vývoji jednotlivých sald během daného období. Práce obsahuje také analýzu zahraniční zadluženosti a mezinárodní investiční pozice SR.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; platební bilance; ekonomická rovnováha; diplomové práce; balance of payments; equilibrium (economics); master's theses