Strategický rozvoj města Berouna - Trunečková, Lenka (2009)
Diplomová práce je zaměřena na využití strategického plánování v možnostech rozvoje konkrétního města. Cílem práce je využitím teoretických poznatků ze strategického plánování a rozvoje území vymezit možnosti a limity rozvoje konkrétního území. Teoretická část je zaměřena na význam strategického plánování pro jednotlivé území. V další části je charakterizovaná konkrétní obec, město Beroun a provedena socioekonomická analýza a SWOT analýza. Jsou vymezeny slabé a silné stránky rozvoje města. Dále jsou stanoveny možnosti rozvoje města Beroun, jeho limity a bariéry.