Analýza obchodní vybavenosti a nákupního chování ve městě Mělník - Novotná, Petra (2009)
Práce se zabývá analýzou nákupního chování zákazníků prodejny Potraviny Dvořák ve městě Mělník. Je zkoumána struktura nakupujících, souvislost či pravidelnost jejich nákupu. Dále jsou na základě výhrad zákazníků vůči této prodejně formulována určitá doporučení. První kapitola pojednává o současných trendech v nákupním chování v České republice a dotýká se tématu cenové citlivosti. Druhá kapitola mapuje obchodní vybavenost Mělníka a pozornost je též věnována prodejně Potraviny Dvořák. Třetí kapitola se zabývá samotnou analýzou zákazníků zkoumané prodejny.