Společná zemědělská politika EU a Česká republika - Kašpar, Petr (2009)
Práce se zabývá zhodnocením vlivu Společné zemědělské politiky na zemědělský trh EHS/EU. Popisuje jak okolnosti jejího vzniku, proces reforem, tak i nejnovější vývoj této politiky. Jelikož se Česká republika stala v roce 2004 členem EU, zabývá se práce i vlivem SZP na české zemědělce.