Současná praxe v územním plánování v ČR - na příkladu města Ústí nad Labem - Sahulová, Markéta (2009)
Obsahem mé bakalářské práce je řešení problematiky územního plánování České republiky, na konkrétním příkladu Ústí nad Labem. Krajské město v současnosti vytváří z vlastního podnětu nový územní plán, navíc ze své pozice zasahuje i do další územně plánovací dokumentace. V teoretické části je rozebrán stavební zákon č.50/1976 Sb. a jeho novela, zákon č.183/2006 Sb., se zhodnocením dopadů na praxi v územním plánování. Konkrétní územně plánovací dokumentace je obsahem části praktické. Aplikace regulačního plánu do praxe je demonstrována na revitalizaci náměstí v centru města.