Současná praxe v územním plánování v ČR - na příkladu města Ústí nad Labem - Sahulová, Markéta; Šulcová, Irena; Řípová, Claudia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Obsahem mé bakalářské práce je řešení problematiky územního plánování České republiky, na konkrétním příkladu Ústí nad Labem. Krajské město v současnosti vytváří z vlastního podnětu nový územní plán, navíc ze své pozice zasahuje i do další územně plánovací dokumentace. V teoretické části je rozebrán stavební zákon č.50/1976 Sb. a jeho novela, zákon č.183/2006 Sb., se zhodnocením dopadů na praxi v územním plánování. Konkrétní územně plánovací dokumentace je obsahem části praktické. Aplikace regulačního plánu do praxe je demonstrována na revitalizaci náměstí v centru města.
Vedoucí práce: Irena Šulcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; územní plánování; bakalářské práce; spatial planning; bachelor's theses