Ocenění komerční nemovitosti - Černá, Romana (2009)
Diplomová práce pomocí nákladového, porovnávacího a výnosového přístupu stanovuje tržní hodnotu konkrétní komerční nemovitosti. Určena je i cena dle aktuálního cenového předpisu. Na výsledcích dochází k objasnění rozdílů mezi administrativní cenou a tržní hodnotou nemovitosti. Popisem jednotlivých metod se zabývá teoretická část práce. Dále jsou popsána specifika podnikání v cestovním ruchu a možnosti financování podnikových nemovitostí.