Řízení finančních rizik v mezinárodním podnikání - Koukalová, Klára (2009)
V teoretické části diplomové práce jsou popsána finanční rizika, se kterými se společnosti působící na mezinárodních trzích setkávají. Druhá kapitola představuje jednotlivé způsoby řízení kreditních rizik. Podstatu finančních derivátů, motivy obchodování s deriváty a jejich stručnou historii přibližuje třetí kapitola práce. V posledních dvou kapitolách práce je nejprve představena společnost České aerolinie, a.s. a dále popsán způsob, jakým jsou finanční rizika ve společnosti řízena.