Řízení finančních rizik v mezinárodním podnikání - Koukalová, Klára; Taušer, Josef; Kvapil, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V teoretické části diplomové práce jsou popsána finanční rizika, se kterými se společnosti působící na mezinárodních trzích setkávají. Druhá kapitola představuje jednotlivé způsoby řízení kreditních rizik. Podstatu finančních derivátů, motivy obchodování s deriváty a jejich stručnou historii přibližuje třetí kapitola práce. V posledních dvou kapitolách práce je nejprve představena společnost České aerolinie, a.s. a dále popsán způsob, jakým jsou finanční rizika ve společnosti řízena.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; finanční rizika; finanční deriváty; diplomové práce; financial risks; derivative securities; master's theses