Zvláštnosti role Evropského parlamentu v rozhodovacím procesu Evropské unie - Podskalská, Alena; Klíma, Michal, 1959-; Faturová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V průběhu let je Evropský parlament stále více zapojován do rozhodovacího procesu v Evropské unii. S růstem jeho pravomocí se zvyšuje i jeho vliv na aktuální dění a činnost Unie. Vzhledem k postavení národních parlamentů se však stále odlišuje a v některých oblastech nedosahuje jejich významu. Tato práce by měla nejprve popsat vývoj Evropského parlamentu a jeho současnou organizaci, strukturu a pozici v rámci unijních institucí. Hlavním momentem je však určení momentů, ve kterých se odlišuje od parlamentů národních.
Vedoucí práce: Michal Klíma
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; parlament; bakalářské práce; parliament; bachelor's theses