Předsednictví v Radě Evropské unie. Komparace českého a francouzského předsednictví - Salajková, Linda; Klíma, Michal, 1959-; Faturová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Předsednictví v Radě Evropské unie je prestižní institut spojený s administrativními, reprezentativními a politickými úkoly. Práce nejprve teoreticky vymezuje Radu EU a institut předsednictví a shrnuje teoretické hypotézy ohledně jeho výkonu v podání menších a velkých členských zemí. Praktická komparace pracuje s příkladem Francie a České republiky, jejichž předsednictví na sebe v nedávné době přímo navazovala. Práce je zaměřena na zkoumání rozsahu vlivu politického systému, délky členství v Unii, role osobností a zejména velikosti země.
Vedoucí práce: Michal Klíma
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; Francie; bakalářské práce; France; bachelor's theses