Senátní volby 2008 - případová studie Praha - Vojáčková, Anna (2009)
Práce se zabývá senátními volbami 2008, a to na základě případové studie voleb ve třech pražských obvodech - Praze 1, Praze 5 a Praze 9. První část popisuje pravomoci, základní funkce a roli Senátu v českém politickém systému. Druhá část přibližuje průběh a konání senátních voleb 2008, dále charakterizuje předvolební kampaň, profily jednotlivých kandidátů a analyzuje výsledky voleb a jejich dopad jednak v kontextu celopražském, ale také celostátním.