Vývoj modulu pro správu dokumentů interaktivní reklamní agentury - Saktor, Marek; Kunstová, Renata, 1962-; Kapitán, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce dokumentuje proces vývoje informačního systému pro malou reklamní agenturu, která jako primární propagační kanál využívá internet. Cílem mé práce bylo na základě analýzy podnikových procesů a rozhovorů s vedením společnosti sestavit seznam požadované funkcionality a následně navrhnout a vyvinout jádro intranetu a modul, který bude spravovat firemní dokumenty. Nejprve jsem shromáždil obecné parametry systému pro správu dokumentů (DMS) a také nároky na framework pro webové aplikace, jelikož ten tvoří jádro intranetu. Poté představuji společnost, popisuji její specifika a rozebírám její procesy, abych získal přesnější informace o požadované funkcionalitě. Dále se věnuji návrhu systému, začínám zasazením intranetu do celkové Enterprise Architecture podniku a postupuji dále modelováním jednotlivých vrstev (konceptuální, technologické a implementační). Architektura aplikace je modulární a využívá návrhového vzoru MVC. Součástí mého návrhu bylo i vytvoření workflow funkcionality, která bude podporovat automatizovaný oběh dokumentů v agentuře. Při návrhu této logiky jsem vycházel z doporučení Workflow Management Coalition. V závěru rozebírám detailněji, jak byly jednotlivé moduly navrženy a vyvinuty. Předsevzaté cíle jsem splnil, aplikace je vyvinutá a v současné chvíli probíhá její testování v praxi. Klíčová slova: Document
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; workflow; diplomové práce; workflow; master's theses