Optimalizace procesu spisové služby v distribuované společnosti - Drobílek, Aleš (2009)
Tato práce je zaměřena na optimalizaci procesu spisové služby v distribuované společnosti a na ukázání možné cesty finančních úspor, které tato optimalizace může přinést. V první části práce jsou popsány všeobecné požadavky na práci s dokumenty. Jsou použity teoretické poznatky a poznatky z praxe od osob, které mají zkušenosti jak s fungováním distribuované společnosti, tak i se spisovou službou. Ve druhé části je popsán hypotetický výchozí stav spisové služby v Mateřské společnosti, a. s, a jejích dvou dceřiných společnostech Společnost A, a. s. a Společnost B, s. r. o. Tato část mimo jiné zahrnuje i popis některých problémů, které mohou při provedení změn v procesu spisové služby nastat. Jsou brány v potaz především legislativní nároky České republiky. Ve třetí části práce je popsána optimalizace procesu spisové služby. Je zde také uvedena možná podpora softwarovou aplikací. Ve čtvrté části jsou navrženy možné finanční úspory, které mohou vzniknout optimalizací procesu spisové služby v distribuované společnosti.