Vnitřní migrace obyvatelstva České republiky se zaměřením na Středočeský kraj - Kalášková, Martina; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Kramulová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá vnitřní migrací v České republice a následně ve Středočeském kraji. Nejprve je představena jako proces. Je definována z různých pohledů, očima odborníků. Dále jsou popsány její důvody, nastíněny možnosti jejího zkoumání a v neposlední řadě také důsledky, které z ní vyplývají. V další části je provedena analýza. Nejprve analýza vnitřní migrace v České republice, kde je sledován její objem a dále různé charakteristiky. Třetí část je věnována vnitřní migraci ve Středočeském kraji, který byl vybrán jako specifický. Jsou odkrývány trendy a tendence a nalezeny jejich příčiny a souvislosti.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses