Ekonomika mistrovství světa ve florbale 2008 - Richter, Martin (2009)
Práce se věnuje mistrovství světa ve florbale mužů 2008, které se konalo v České republice. Popisuje a hodnotí jednotlivé aspekty ekonomiky mistrovství světa, porovnává cíle organizátorů akce se skutečným výsledkem a zdůrazňuje nejdůležitější faktory úspěchu akce spolu s největšími nedostatky v organizaci. Cílem práce je vytvoření dokumentu, který bude sloužit jako pomůcka pro budoucí organizátory k uspořádání úspěšné mezinárodní sportovní akce typu mistrovství světa mužů ve florbale.