Živnostenské podnikání v ČR - Němcová, Veronika; Kalinová, Miluše, 1952-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této práce je analýza stávající právní úpravy živnostenského podnikání v České republice s důrazem na změny, které přinesla novelizace živnostenského zákona zákonem č. 130/2008 Sb. Úvodní část diplomové práce se zabývá historickým vývojem živnostenského podnikání. Následuje zhodnocení současného živnostenského zákona a vymezení základních pojmů souvisejících s živnostenským podnikáním, jako je dělení živností, živnostenské oprávnění či živnostenský rejstřík. Další kapitola popisuje organizaci státní správy v živnostenskoprávní oblasti, živnostenskou kontrolu a správní delikty. Poslední část diplomové práce je věnována průzkumu dopadů novely živnostenského zákona mezi podnikately a zástupci živnostenských úřadů.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; živnostenské úřady; živnostenské podnikání; diplomové práce; trade licensing offices; business enterprises; master's theses