Plánování se zapojením veřejnosti - Jíša, Josef (2008)
Práce shrnuje obecné termíny, popisuje přínosy a rizika plánování se zapojením veřejnosti. Vysvětluje co je to komunitní plánování, popisuje postup tvorby struktury organizace procesu komunitního plánování, tvorbu komunitního plánu a kontrolu realizace jednotlivých aktivit. V praktické části se zaměřuje na komunitní plánování v Borovanech, kde popisuje průběh plánování, hodnotí jej a vyvozuje závěry.