Zadluženosti občanů jako sociální problém - Pajdová, Zuzana (2008)
Bakalářská práce se bude zabývat problémem předluženosti občanů s nízkými příjmy, hledat důvody, proč si lidé půjčují více, než mohou splácet a jaké jsou dopady těchto faktorů na jejich život. Teoreticky nastíní obecnou problematiku spotřebitelských úvěrů a možnosti vzdělávání veřejnosti směrem k finanční gramotnosti. Cílem práce je návrh možností řešení zadluženosti občanů a prevence tohoto jevu.