Zadluženosti občanů jako sociální problém - Pajdová, Zuzana; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Bakalářská práce se bude zabývat problémem předluženosti občanů s nízkými příjmy, hledat důvody, proč si lidé půjčují více, než mohou splácet a jaké jsou dopady těchto faktorů na jejich život. Teoreticky nastíní obecnou problematiku spotřebitelských úvěrů a možnosti vzdělávání veřejnosti směrem k finanční gramotnosti. Cílem práce je návrh možností řešení zadluženosti občanů a prevence tohoto jevu.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: spotřebitelské úvěry; osobní finance; příjmy; zadluženost; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; consumer credit; personal finance; income; debt; bachelor's theses