Akciové trhy z hlediska informatiky - Neumann, Jiří (2009)
Obsahem této diplomové práce je popis a srovnání nejdůležitějších světových burz a jejich indexů, české burzy, aktivit spojených s obchodováním na burze, nástrojů používaných při stanovení trendu, možnosti statistické predikce vývoje kurzu a zhodnocení dostupných simulací obchodování jako nástroje pro začínající investory.