Analýza problematiky investic do zemědělského majetku v rámci politiky rozvoje venkova EU na příkladu programu SAPARD a Operačního programu Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství ve Středočeském kraji - Kunčíková, Michaela (2009)
Práce se zabývá problematikou investic do zemědělského majetku v rámci politiky rozvoje venkova Evropské unie. Bližší analýza je zaměřena na opatření, týkajících se investic do zemědělského majetku, předvstupního programu SAPARD a na něj navazujícího Operačního programu Rozvoj venkova a multifunční zemědělství. Práce zahrnuje komparaci realizace těchto opatření v jednotlivých regionech soudržnosti ČR s konkrétním zaměřením na Střední Čechy s cílem zjistit míru aktivity regionu, důvody dosažených hodnot a zhodnotit přínosy realizovaných investic pro kraj.