Globalizace a úloha nadnárodních společností - Najmanová, Nikola; Jiránková, Martina, 1967-; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Globalizace podmínila vznik nadnárodních společností a ty se následně významně podílely na sjednocování celosvětového ekonomického prostoru. NNS jsou tak velké, že mění svět. Přináší mnoho pozitiv pro svět, ale i určitá negativa, kterým se musí předcházet a potlačovat je pomocí regulace a kontroly NNS.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; globalizace; bakalářské práce; globalization; bachelor's theses